Сподіваюся ви самі розумієте, що з такою грою шанси поїхати на Металіст ще стають мінімальними... а все більше шансів поїхати до Харкова так це на матч з Геліосом в 1 лізі... що б залишитися в еліті потрібно мінімум набрати більше 25 балiв.
Але грати в еліті на виживання.. це не дiло, а кошмар з валідолом...
Чорноморець планує взимку купувати гравців високого рівня?
Я тебе трохи виправлю. Якщо казати за гарантоване місце у УПЛ на наступний сезон, то "Чіріку" потрібно не менше 27-28 очок. Лише на 2-3 більше, та що воно таке! Але це одна перемога, а в цьому сезоні в нас вони трапляються дуже рідко.
Загалом про гру: зі стратегією на сезон зрозуміло - залишитись в УПЛ, а ось тактика це трохи інше. У суботньому матчі на полі не було двух ключових гравців: Донця та Петра Ковальчука. Хоч вони і не є ідеалом надійності та оплотом команди у важких ситуаціях, але саме вони грають на своїх позиціях майже постійно (Петя пропустив перший матч у цьому сезоні). Їх заміни - Фонтанельо (іспанською його прізвище звучить саме так, а він є аргентинцем і це для нього рідна мова) та Вангелі (якого перевели на лівий флаг з правого, де Григорчук випустив Зубейко) зіграли не кращим чинном. До Вангелі це припущення відноситься меншою мірою, бо його фланг завжди був одним з найактивніших, хоча дуже часто він губив позицію, а на підстраховці Кирило Ковальчук не такий цікавий, як попереду. Але не можу не сказати про кількість браку у передачах, дуже велика їх кількість губилась ще до харківської половини поля, тому для Крісті цей матч не став бенефісом.
Фонтанельо ще не встиг призвичаятись до нової обстановки, а дебютувати в УПЛ проти п'ятиразового бронзового призера (причому поспіль!

) на його полі, надважка задача. Тому я б його не сильно звинувачував, так трапилось через ряд випадковостей, про які я виклав на перших строках.
Неоднозначно зіграв Євген Зубейко. В першій лізі цар і Бог на своєму фланзі, в УПЛ не може конкурувати з більш майстеровитими суперниками, хоча і потрібно зробити реверанс - Женя в Першій лізі грав на атаку, можно навіть сказати, що був фланговим нападником. Можливо причина у цьому, але ситуація така, що потрібно грати по всій бровці від своїх воріт до чужих, як бразильські латералі (латераль - це позиція Р.Карлоса, тобто не в захисті, не в нападі, а строго по бровці).
Питання також до опорників:
Перше скоріш до Григорчука. "Чому в нас не грає на цій позиції руйнівник, такий собі тафгай (користуючись хокейною термінологією)?" Як це не прикро, але ми команда, що знаходиться на дні таблиці й граємо проти більш сильних, в плані майстерності команд, нам треба деінколи, виключати їх з боротьби, хоча б і такими способами. Ні Сетті, ні, тим більше, Політило на цю роль не підходять. Є Соляник, але його рівень не дозволяє виконувати ще й футбольну функцію на полі.
В матчі з "Металом" Сетті мав грати роль зв'язкового елемента між захистом та нападом. Але з цією ролю він не впорався, контратакуючої гри не було і Бурдужан (на початку гри), і Діденко мали йти за м'ячом самостійно, не рідко на половині поля харків'ян не було жодного гравця у чорно-синьому. Більшість поперечних передач від Сетті, і не тількі від нього, перехоплював Валяєв (окремі поздоровлення "Металу", що в них грає 32-річний гравець на високому рівні, майже по два матчі на тиждні), інші потрапляли за бокову.
Позиція Політило, для мене велика загадка, я так і не розумію чому він грає на позиції атакувального опорника. Нам що не потрібно захищатись? Я пам'ятаю, як в "Мілані" при Анчелотті, трохи попереду чи поряд з Гаттузо (або Амброзіні), "віртуозив" Пірло. Але Політило не той гравець, а як раз Сетті має вміння віддати точний пас на декілька десятків метрів.
Не знаю чому випускається майже на повний матч важкий Діденко, та й ще по такій грі. Так Васін не в кондиціях, але його швидкість раз чи два могла спрацювати. Толя міг зіграти в штрафній, що він і робив, але на швидкості... Перед очима стоїть епізод, коли він програв дуель Батьку Гуйє

. Комплекція у Толіка більша, але швидкість і техніка завадили обіграти сенегало-українця. Я думаю Денис міг і впоратись у цій, окремо виділеній, ситуації.
Повертаючись до стратегії, "Чорноморець" має обов'язково брати по три очки у домашніх матчах проти "Олександрії" та "Карпат", а також перемагати у Києві "Оболонь". З виконанням в життя цих планів може завадити лише власне марнотратство та розслабленність. "Саньки" у пригніченому стані після ряду провалів ("Дніпро" 1-5, "Іллічі" 1-2), "льВІВЦІ" втратили сьогодні головтренера, а "Пиво" втратить свого незабаром. Думаю нам буде до снаги залишитись в УПЛ і подарувати собі ще один день у Харкові.